På innsiden av Facebook og Google

Tidligere denne uken ble det arrangert klassetur til Dublin. Hovedformålet med turen var å besøke Facebook og Google for å få et innblikk i hvordan de jobber.

Vi besøkte Google samme dag som vi ankom. Google har sitt hovedkontor i Dublin, og har spredt seg over åtte bygg i området som nå blir kalt “Google-ghetto”. Det kom tydelig frem at de er ute etter en leken arbeidsplass som er fylt av åpne lokaler, tillit og farger. Google har mye fokus på at mangfold og kultur når de ansetter. De er ikke nødvendigvis så opptatt av alt det akademiske du har gjort, men om hvem du er som person, og om hva du kan berike de ansatte og bedriften med. Bedriftskulturen var lagt opp til at det var lov til å prøve og feile, og å spørre hverandre om hjelp. I Google er det viktig å inkludere hverandre i arbeidet de gjør. Ved å jobbe på kryss og tvers klarer de å komme opp med nye løsninger som man kanskje ikke hadde kommet opp med om man kun jobbet innenfor sin egen avdeling.
Jeg fikk et veldig godt inntrykk av arbeidsplassen og de ansatte, og det kan absolutt være et selskap jeg kunne tenke meg å jobbe i.

Dag to var innom Facebook. Mange av oss husker kanskje den tiden hvor Facebook handlet om å “poke” hverandre eller spille FarmVille. Den tid er forbi – I dag eier Facebook flere av de store plattformene som Instagram, WhatsApp, Messenger m.m.. Det jeg satt igjen med etter dagen på Facebook er at det er så mye mer enn bare en nettside; Facebook er et helt økosystem. Man kan se dette når man begynner å tenke over hvor mye av dagens markedsføring som skjer på Facebook og Instagram. Nettaviser når i dag majoriteten av leserne sine gjennom Facebook heller enn på sin egen nettside. Derfor har Facebook laget ulike kurs man kan ta for å få autorisasjon på at du kan Facebook-markedsføring.
Vi kan også ta en titt på Instagram og se hvordan Instagram Shopping har blitt veldig stort for butikker over hele verden – Dette kommer de nok til å bygge videre på.

I Facebook er arbeidsdagen ganske fri. Du kan legge opp dagen akkurat sånn som du selv vil så lenge arbeidet blir gjort i tide. Likt som Google, har Facebook også lagt til rette for en gøyal og åpen arbeidplass. De hadde blant annet et eget rom for Oculus VR, som vi var så heldig å få lov å prøve.

Alt i alt sitter jeg igjen med et kjemegodt inntrykk av begge selskapene – og selvfølgelig byen, Dublin! Gjennomsnittsalderen på de ansatte er under 30, så det er et ungt arbeidsmiljø der. Jeg vil anbefale dere å søke om du synes dette høres gøy ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *